Alles over Malware

Wat is het precies en waar loop je het op?

Dé malware bestaat niet: de naam malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige software. De term is een samentrekking van de Engelse Spyware of malware woorden malicious en software en berucht onder computer gebruikers. Als zo een software per abuis op de computer beland, dan kan dit in het slechtste geval enorm veel schade veroorzaken aan de hardware en software van je computer.

Kan je het voorkomen?

Een infectie kan veel schade aanrichten aan je computer. Gelukkig zijn er diverse programma’s die gratis of betaald te verkrijgen zijn om malware te verwijderen. Dat neemt uiteraard niet weg, dat voorkomen beter is dan genezen. Maar hoe voorkom je nu zo’n vervelende infectie? Daar is onze website nou voor, om de nodige tips te geven om infecties te voorkomen en bestrijden.

Wat is Malware, wat doet het en wat doe je eraan?

Je bent op deze site terecht gekomen omdat je waarschijnlijk op zoek was naar informatie over malware. Wat is het, hoe kom je eraan en de allerbelangrijkste vraag: hoe kom je er vanaf? Een infectie kan immers vervelende, en soms zelfs verstrekkende, gevolgen hebben. Zo kunnen kwaadwillende lieden proberen om je bank- en inloggegevens te bemachtigen. Maar ook kunnen ze de hand leggen op privacygevoelige informatie, zoals het nummer van je creditcard.