Alles over Malware

Wat is het precies en waar loop je het op?

Dé malware bestaat niet: de naam malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige software. De term is een samentrekking van de Engelse Spyware of malware woorden malicious en software en berucht onder computer gebruikers, omdat eenmaal op de computer in het slechte geval veel schade kan veroorzaken.

Kan je het voorkomen?

Een infectie kan veel schade aanrichten aan je computer. Gelukkig zijn er diverse programma’s te verkrijgen om malware te verwijderen, zowel gratis als betaald. Dat neemt uiteraard niet weg, dat voorkomen beter is dan genezen. Maar hoe voorkom je nu zo’n vervelende infectie?

Wat is Malware, wat doet het en wat doe je eraan?

Je bent op deze site terechtgekomen omdat je waarschijnlijk op zoek was naar informatie over malware. Wat is het, hoe kom je eraan en de allerbelangrijkste vraag: hoe kom je er vanaf? Een infectie kan immers vervelende, en soms zelfs verstrekkende, gevolgen hebben. Zo kunnen kwaadwillende lieden proberen om je bank- en inloggegevens te bemachtigen of de hand te leggen op privacygevoelige informatie, zoals het nummer van je creditcard.