Malware Verwijderen

Software voor Malware Verwijderen

Spam FilterWanneer je computer eenmaal is geïnfecteerd met malware, dan zal je daar in het begin wellicht nog niet eens zo veel van merken. Toch zullen er mettertijd kenmerken van malware opduiken. Denk dan bijvoorbeeld vervelende pop-ups of een startpagina die je steeds tevergeefs opnieuw instelt. Ook kunnen programma’s vastlopen of wordt bijvoorbeeld de internetverbinding ontzettend traag. De computer begint als het ware steeds meer een eigen leven te leiden. Ben je geïnfecteerd met een trojan horse, dan kan je computer zelfs symptomen gaan vertonen waarbij je denkt dat ‘ie behekst is: het cd rom-station kan uit zichzelf gaan openen en sluiten, je toetsenbord kan geblokkeerd raken en/of je muis, de cursor verspringt terwijl je typt en de computer reboot (herstart) uit zichzelf. Geen zorgen, er zijn hier geen duistere krachten aan het werk, maar het is wel van belang dat je je computer onder handen neemt en opschoont. Malware verwijderen kan met diverse programma’s, zowel betaald als gratis.

Waarom Systeemherstel niet werkt

Als er malware op je computer staat, loop je het risico dat op je computer aanwezige bestanden verloren gaan. Meestal zijn dit essentiële bestanden, zoals systeembestanden. Zonder deze bestanden kan je pc niet of niet volledig opstarten of verschijnen er foutmeldingen wanneer je een programma wil uitvoeren. Heb je een besturingssysteem waarop de optie “Systeemherstel” staat, dan denk je wellicht al snel dat de oplossing nabij is. Je denkt: je stuurt de computer een aantal dagen “terug in de tijd” et voilà, alles werkt weer naar behoren! Op het eerste gezicht lijkt dit uiteraard een prima oplossing. Echter, dat je op dat moment geen last meer hebt van de symptomen van malware, wil niet zeggen dat de malware niet op je pc aanwezig is. Vergelijk het met het hebben van een griepvirus. Met paracetamol, ibuprofen of antigrippine kan je de griepsymtomen, zoals koorts, hoofd- of spierpijn, tijdelijk verdringen, maar je bent en blijft geïnfecteerd met een virus. Bij mensen is dat niet zo erg; ons immuunsysteem gaat de bossdoener te lijf, en op die manier worden we vanzelf weer beter. Een computer heeft echter geen immuunsysteem en kan dus niet zonder hulp van buitenaf van z’n malware afkomen.

Download hier uw software
  • BullGuard Antivirus – nummer één in online beveiliging

 

spam emailEen virus vermomd als verlosser?

Pas op met het lukraak downloaden en installeren van anti-malware programma’s! Ook makers van malware weten maar al te goed dat mensen hun best doen om van de door hun vervaardige malware af te komen, dus wat is er nu gemakkelijker dan het verpakken van malware in een anti-malware programma? Bij de programma’s op onze site hoef je gelukkig niet te vrezen voor snode plannen.