Malware op je iPhone en/of je iPad

Malware iPhoneDe trotse eigenaar van een iPad of iPhone? Ook al realiseer je het je waarschijnlijk niet maar dagelijks sleep je heel wat privégegevens met je mee op je ipad of iphone. Hierbij moet je niet alleen denken aan adressen en telefoonnummers van vrienden en familie, maar ook aan foto’s, je GPS-locatie, Facebook, e-mails… Heel handig allemaal, maar… niet alleen voor jou! Malware op je iPhone of iPad is goed mogelijk en dus zeker wel de moeite waard voorzichtig te zijn. 

Malware op je iPhone of iPad kan je in behoorlijke problemen brengen. Een handige hacker weet binnen de kortste keren waar je verzekerd bent en bij wie. Ook andere financiële informatie, zoals van je bank, is allemaal “veilig” gestald op je iPhone of iPad. Je moet er toch niet aan denken dat dit in verkeerde handen valt?

Malware op je iPhone of iPAd voorkomen

Tot voor kort dacht vrijwel iedereen dat producten van Apple (waaronder iPads en iPhones) immuun zijn voor malware. Bij de grote uitbraak van de Flashback-malware bleek deze immuniteit helaas een illusie. De Flashback-malware stal tekstberichten, foto’s, logboeken van telefoongesprekken, GPS-locaties en andere informatie die door eigenaren op hun Apple-producten waren gezet. Natuurlijk lukt het uiteindelijk wel weer om zelfs de meest hardnekkige malware van je systeem te verwijderen, maar in de tussentijd liggen je privégegevens wel op straat… met mogelijk alle gevolgen van dien. Het is dus vele malen beter om besmettingen met malware te voorkomen.

Wie met Apple-producten werkt, weet dat deze apparaten alleen werken op Apple software en applicaties die verkrijgbaar zijn in de Apple store. Helaas kan lang niet iedereen zich vinden in deze ‘beperkingen’, waardoor ze het apparaat (laten) jailbreaken. Jealbreaking houdt in: een manier vinden waardoor je om de beveiliging van je iPad of iPhone heen kunt werken. Dit is natuurlijk dé manier om de deur open te zetten voor malware, hackers en ander gespuis!

Malware op je iPhone herkennen

Een eventuele besmetting met malware op je iPad of iPhone herken je aan rare gedragingen van geïnfecteerde applicaties. Wordt je systeem instabiel, blijft het hangen of crasht een applicatie voortdurend? Laat je iPad of iPhone dan controleren op malware.