Malware per besturingssysteem

De trotse eigenaar van een iPad of iPhone?

Ook al realiseer je het je waarschijnlijk niet dagelijks, op dit kostbare kleinood sleep je heel wat privégegevens met je mee. Hierbij moet je niet alleen denken aan adressen en telefoonnummers van vrienden en familie, maar ook aan foto’s, je GPS-locatie, Facebook, e-mails… Heel handig allemaal, maar… niet alleen voor jou!

Mac en flashback-malware

USB malwareWie de trotse bezitter is van een Mac-systeem, kan het eigenlijk niet ontgaan zijn: de uitbraak van de Flashback-malware in het najaar van 2011. Deze malware, speciaal gericht op Macintosh-gebruikers, greep als een digitale pandemie om zich heen: binnen de kortste keren waren er maar liefst 600.000 Macs besmet.

Malware en Windows XP/Vista

Wil je de kans op een besmetting met malware zo klein mogelijk maken, dan zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je in acht kunt nemen om malware te voorkomen. Onder deze voorzorgsmaatregelen horen een goede antivirusscan, een besturingssysteem dat voorzien is van de meest recente updates, een firewall en vooral: verstandig surf- en downloadgedrag.