Malware verwijderen, eindelijk een blijvende oplossing?

Het is natuurlijk zeer vervelend, wanneer er malware op uw computer wordt aangetroffen. Zelfs de best beveiligde computer kan hier last van krijgen trouwens. Het is vaak het surf- en download gedrag welke bepalend is voor het krijgen van malware. Ook het bijhouden van de laatste updates van je malware scanner en beveiligingssoftware is van groot belang. Het is essentieel en belangrijk om de verspreiding van malware direct tegen te gaan en Malware verwijderen van je computer. Het kan in no-time je hele computer besmetten en andere computers in je netwerk. Vandaag de dag zijn het trouwens niet alleen computers welke malware kunnen krijgen, maar ook laptops, iPhones, tablets en smartphones. Laten we je met een paar simpele stappen uitleggen wat je kunt doen voor een blijvende oplossing.

In de eerste plaats: Geen paniek bij Malware!

Wanneer je al meerdere aanvallen hebt overleefd of wanneer je een echte computerexpert bent dan zal je niet meer zo snel in paniek raken van een malware aanval of programma op je computer. Wanneer je hier echter nog nooit mee te maken hebt of wanneer je de computer niet zoveel gebruikt kan het anders zijn. Gebruik je jouw computer alleen voor een keer e-mailen, internetbankieren of wat browsen? Dan kan het schrikken zijn als er een virus, trojan horse of een worm op je computer zit. Veel mensen raken paranoïde en denken dat iemand het op ons heeft gemunt. Ook andere reacties zijn mogelijk.

Blijf kalm en koop niet direct een hele dosis anti-malware software om het probleem te bestrijden. Haal ook zeker niet zomaar een programmaatje, omdat je denkt dat het zal werken. Cybercriminelen weten hoe jij je voelt.

Start met damage control voor een blijvende oplossing!

Het is nu tijd om direct je internet niet meer met het internet in verbinding te stellen. Verbreek de internetverbinding op je computer. Eventueel kun je de modem uitdoen. Haal vervolgens iemand erbij om je te helpen. Door het internet aan te laten krijgt het malware de kans om zich verder te verspreiden. Er kunnen meer bestanden besmet worden en ook kan het virus overslaan op andere computers en toestellen.

Start met een eerste veiligheidsscan met een goede virusscanner. Een grondig en goede scan is de eerste stap.

Kies voor speciale software voor het malware verwijderen

Het is goed om een goede virusscanner aan te schaffen om het huidige probleem te bestrijden en om toekomstige problemen te voorkomen. Er zijn volop goede virusprogramma’s om de malware te verwijderen. Malware verwijderen is dan vaak in een handomdraai gedaan. Het verwijderen van malware moet op alle niveaus gebeuren in de computer. Van de bestanden tot aan de rootkits en mogelijk geïnfecteerde drivers. Het is belangrijk om de schade te herstellen.

Opgelost!

Wanneer het probleem is verholpen en de malware verwijderd kan het internet weer aan. Pas echter goed op welke e-mails je opent en welke bestanden je download. Vaak zit er wat verstopt in een bijlage of in het bestand wat je download. Malware verwijderen wordt steeds beter mogelijk. Malware voorkomen is echter veel beter. Voorkomen is ook hier beter dan genezen.