Smartphones en Tablets: Malware verwijderen Android

Het kan iedereen overkomen: Malware op je Android smartphone of tablet. Het is natuurlijk niet leuk. Het is echter mogelijk om het te verhelpen en om je toestel weer malwarevrij te krijgen. Er zijn verschillende applicaties voor Android waar je gebruik van kunt maken. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn en om deze te gebruiken. We helpen je graag om te ontdekken hoe je malware verwijderen Android toestellen kunt. Ook jij kan dit!

De gevaren van Android malware

Het is natuurlijk zeer vervelend om malware op je toestel te hebben. Veel mensen zijn er bang voor. Ze durven bijna niet het internet op te gaan met hun smartphone. Veel zaken zijn wat overdreven. Het is echter goed om te voorkomen, dat malware op je toestel komt. Het grootste gevaar is natuurlijk, dat ze je gegevens doorzenden en gebruiken. Een goede malware scanner kan hier wonderen doen. Het kan je helpen om te voorkomen, dat er malware op je toestel komt. Krijg je toch malware op je smartphone of tablet? Wees dan gerust. Je kunt het zeker overleven.

Malware verwijderen Android toestellen in een handomdraai

In de eerste plaats is het belangrijk om niet in paniek te raken. Het is het grootste doel van de verspreiders. In paniek maak je geen logische beslissing. Het is belangrijk om de malware op je Android toestel te verwijderen en om de schade te beperken.

Probeer in de eerste instantie te ontdekken welke soort malware je hebt. Gebruik een computer of ander toestel om te ontdekken welke soort malware je hebt. Ook is het goed om de smartphone of het besmette toestel te scannen. Wanneer je weet welke app hiervoor nodig is, installeer je deze op het besmette toestel.

Kijk nu hoe groot de schade is en kies voor een plan van aanpak. Vaak is het simpelweg na het scannen van het apparaat het kiezen van het verwijderen of behandelen van de besmette bestanden. Ook is het slim om de wachtwoorden aan te passen. Soms steelt de malware je wachtwoorden. Heb je gebruik gemaakt van internetbankieren? Kijk dan in je online overzicht of er geld is verdwenen naar een onbekende rekening. Ook op Facebook kun je controleren of er geen gekke berichten zijn. Misschien vraag je een paar vrienden of ze wat geks hebben gezien van jou. Het kan iedereen overkomen, dus het is belangrijk om de schade te herkennen en te beperken.

Nog steeds malware op je toestel?

Blijf rustig en besluit om nu het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het zal automatisch alles wat je hebt geïnstalleerd verwijderen. Het zorgt ervoor, dat ook alle malware verwijderd wordt. Je moet daarna wel alles installeren. Maak wel gebruik van de online backup functie om je telefoongegevens, WhatsApp berichten en sms teksten te bewaren. Ze zullen dan automatisch worden toegevoegd na het terugzetten op de fabrieksinstellingen. Alle foto’s en video’s kun je natuurlijk downloaden naar je computer of laptop. Het zijn vaak unieke foto’s van geweldige herinneringen.